Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hiërarchie op de werkvloer: systemische blik

25 maart 2024

In deze podcastaflevering ga ik in op een herhalend patroon dat ik regelmatig tegenkom bij mijn klanten. In eerste instantie lijkt hun probleem volledig werkgerelateerd, maar aan de hand van een familieopstelling blijkt het een diepgeworteld patroon, dat zich ook in hun privéleven uit. Ik heb het over het innemen van een plek naast iemand die hoger in de hïerarchie op de werkvloer staat dan jij. Bijvoorbeeld als medewerker naast de manager, of als manager naast de directeur. Hoe valt dit terug te halen op jouw familiesysteem?

Veel luisterplezier!

Liever lezen?

Hiërarchie op de werkvloer

Als je als medewerker de hiërarchie op de werkvloer negeert en denkbeeldig naast je manager gaat staan, is de oorzaak daarvan een combinatie van twee factoren.

Blijkbaar geeft je leidinggevende een signaal af dat er ruimte is om de plek naast hem/haar in te nemen. Jij voelt op jouw beurt de trekkende kracht van die plek en besluit daarin te stappen. Ik belicht deze situatie graag van beide kanten: die van de werkgever en die van de werknemer. Ik gebruik voor het gemak vanaf nu vrouwelijke voornaamwoorden, omdat ik doorgaans vrouwelijke klanten aan mijn keukentafel heb zitten.

Als medewerker je eigen plek niet innemen

Stel je voor dat jij als werknemer de neiging hebt om naast je baas te staan. Waarschijnlijk ben jij de persoon op de werkvloer waar collega’s graag hun hart bij luchten als het om het gedrag van de baas gaat. Zo hoor je van je collega’s dat ze haar afspraken slecht nakomt, vaak laat reageert of niet akkoord ging met dat ene voorstel.

Jij voelt je aangesproken voor het gedrag van je baas. En dus stap je op haar af, om haar vriendelijk te wijzen op wat ze beter kan doen. Je verwacht daarmee dat je leidinggevende je zal prijzen, maar het tegendeel blijkt het geval: ze is niet van jouw gedrag gediend. Je bedoelde het toch goed?

Te veel verantwoordelijkheid naar je toe trekken

Dit is een voorbeeld van de werkvloer, maar de kans is groot dat jij ook op andere plekken de neiging hebt om jezelf wat hoger in de hiërarchie te plaatsen. Als er binnen een vriendenkring iets geregeld moet worden, ben jij vaak degene die het oppakt. Herken je dat? En dat je er zelden de credits voor krijgt?

Je loopt hierin wellicht zelfs tegen teleurstellingen aan. Om daarmee om te gaan, zeg je tegen jezelf: ‘Maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Bovendien doe ik het met plezier’.

De realiteit is echter dat je vaak moe bent. Je hoofd staat maar niet stil en je slaapt niet goed.

Tijd om daar wat aan te doen.

Met een systemische aanpak kan je dit terugkerende probleem, waar je waarschijnlijk zowel binnen de hiërarchie op je werk als in je privéleven tegenaan loopt, gaan herkennen en aanpakken. We duiken in jouw systeem van herkomst aan de hand van een familieopstelling. In wat voor gezin ben je opgevoed? En hoe heeft dat onbewust geresulteerd in jouw gedrag van vandaag de dag?

Als leidinggevende je eigen plek niet innemen

Ook de leidinggevende heeft verklaarbare achterliggende redenen om van haar plek af te gaan. Het is een onbewuste dynamiek. Misschien helpt onderstaand voorbeeld – dat niet één-op-één toepasbaar hoeft te zijn – je om jouw onbewuste dynamiek te herkennen.

Je wilde sinds je uit huis ging al snel carrière maken. Daarin richtte je je altijd op mensen die boven je staan in de hiërarchie en maakte je jezelf groot. Je écht verbinden met mensen, heb je echter nooit geleerd. Als leider heb je geen oog voor de mens achter de mens aan wie jij leiding geeft. Wellicht heb je eens gehoord dat je niet empathisch genoeg bent. Dat vind je maar gedoe; het gaat immers om het resultaat. En als er écht iets aan de hand is, hoor je het vanzelf wel.

Je houdt het hier lang mee vol, maar uiteindelijk breekt het je op. Je houdt te veel ballen in de lucht. En wie weet wordt je zelfs geremd in je carrière, doordat je te weinig empathisch vermogen hebt. Iets wat tegenwoordig juist zo gewaardeerd wordt in leiderschap. Mensen willen je zien zoals jij bent. Met jouw zwachte, kwetsbare kant. Dat kan alleen als jij je verbindt met je gevoel. Daar help ik je als systemisch coach graag bij.

Hiërarchie op de werkvloer: een systemische blik

De achterliggende reden van het innemen van een plek die niet van jou is, is verklaarbaar. Wellicht was één van je ouders vroeger (veel) afwezig en ben je toen onbewust naast je vader of moeder gaan staan, waardoor je altijd (te) veel verantwoordelijkheid hebt gedragen – en dat nog steeds doet, als medewerker. Misschien voelde je je als kind niet gezien, en wilde je dat onzichtbare gevoel later (in je carrière) compenseren, door jezelf groot te maken, als leider.

Jouw patronen ontrafelen

Vanuit systemisch coaching kan je daar met liefde, mildheid en wijsheid naar kijken. We ontdekken de achterliggende patronen in jouw familiesysteem, zodat jij jouw gedrag kan erkennen, maar vooral ook herkennen. Plan gerust vrijblijvend een afspraak met me in, om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Zet je liever zelfstandig de eerste stap? Mijn online cursus is een laagdrempelige, maar effectieve manier om een kijkje te nemen in jouw familiesysteem. Je gaat op je eigen tempo aan de slag met de vijf modules.

En stuur me vooral een berichtje op Instagram, een mail, of een appje om te laten weten wat je van deze aflevering vond. Altijd fijn om van je te horen!

Heb je de aflevering over het niet innemen van je eigen plek binnen de hiërarchie op de werkvloer nog niet beluisterd? Dat kan hier.

💫 Ik ben Fiona Cook. Ik werk al 20 jaar als coach, waarvan bijna 15 jaar als systemisch coach met (familie)opstellingen. Ik begeleid vrouwelijke leiders die de balans kwijt zijn doordat ze te veel ballen in de lucht houden. Ik help je om herhalende pijnlijke patronen te ontrafelen en doorbreken zodat je rust ervaart, de regie over jouw leven terugpakt, meer geniet en je weer verbindt met jouw gevoel. Lees meer over mij.

Spreekt dit onderwerp je aan? Dan kan ik je deze afleveringen ook van harte aanbevelen:

Omgaan met onrecht: een systemisch perspectief

Wat is verantwoordelijkheid? En wat niet?

Wat is een systeem? En wat zijn haar basisprincipes?

Meer podcasts