Inzoomen op de situatie en vervolgens kijken naar het grote geheel

Coaching

Uitzicht door inzicht

Ik begeleid leidinggevende vrouwen die last hebben van hun eigen ongewenste gedrag en de effecten daarvan. Ik help je te ontrafelen, zodat je gaat begrijpen waarom je doet wat je doet en waar dat vandaan komt. Je gaat herhalende patronen herkennen en doorbreken en ik laat je ervaren hoe het voelt wanneer je rust ervaart en in je kracht staat.

Het kan zijn dat je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling, omdat je bijvoorbeeld:

  • Een volgende stap in je carrière wil maken
  • Tegen een burnout aan zit ook al wil je dat liever niet weten
  • Moeite hebt met grenzen aangeven en hulp vragen
  • Je net zo zelfverzekerd wil voelen als wat je uitstraalt 
  • Het podium wil pakken en je helemaal wil laten zien

Om maar een paar voorbeelden te noemen van de duizenden mensen die ik in de afgelopen twintig jaar heb gecoacht. De gemene deler is eigenlijk altijd dat mensen de regie over hun leven willen pakken, rust en plezier willen ervaren en een aangename balans tussen hun werk en privéleven.

You’re not alone!

Perspectief zien
daar hoef je geen ruimtelijk inzicht voor te hebben

Loesje

Soorten Coaching

Er komt veel op ons af in de huidige tijd waardoor je veel ballen tegelijk in de lucht wilt houden. Daarom zijn er veel verschillende coaching specialisaties. 

Wat ik niet doe

  • Loopbaancoaching
  • Relatiecoaching
  • Jou een kunstje aanleren

Coaching van Fiona

De mensen die ik coach wéten precies wát ze anders willen doen en meestal weten ze ook hóe, maar in de praktijk lukt het ze niet om ingesleten patronen te doorbreken. Ik leg mijn vinger op de onderliggende blokkades die maken dat je de dingen doet zoals je ze doet. Helaas, hoe je het ook wendt of keert, de manier waarop jij vroeger bent opgegroeid, bepaalt hoe jij vandaag in het leven staat. De enige manier om je gedrag te veranderen, is om terug te gaan naar de oorsprong. Daar ligt mijn expertise.

Ik ben geschoold als systemisch coach; dat is de theoretische basis van familieopstellingen en organisatieopstellingen. We zoomen samen in op het vraagstuk waar je tegenaan loopt en vervolgens zoom ik uit naar het grotere geheel waarin alles met elkaar samenhangt. Als jij vroeger om moverende redenen naast je ouders bent gaan staan, of zelfs erboven, omdat je voor hen moest zorgen, is de kans groot dat je vandaag gemakkelijk verantwoordelijkheid naar je toetrekt. Dat kan een gave zijn, maar ook een opgave, vooral als je het lastig vindt om grenzen aan te geven. Je loopt het risico om teveel hooi op je vork te nemen en vaak moe te zijn.

Hoe gaat de coaching in z’n werk?

Het is niet belangrijk dat jij precies weet wat jouw vraag is. Ik luister naar je, haal de rode draad uit jouw verhaal, stel vragen en herken patronen. Samen kijken we ‘onder de waterlijn’, naar wat voelbaar maar niet zichtbaar is. Zo komen we tot de kern. Ik help jou om te formuleren wat je wil bereiken en wat anderen jou dan zien doen.

De meeste mensen die bij me komen, zeggen dat ze niet goed kunnen voelen. Ze zijn vooral gewend om hun hoofd te gebruiken. Ze zijn slim, analytisch en snel, maar ze zijn niet gewend om de belangrijk informatie uit hun onderbuik te gebruiken. Meestal waren er goede redenen om dat gevoel af te sluiten, of je hebt het gewoonweg niet geleerd. Dat is zonde, want wanneer je iets vóelt blijft iets veel beter hangen dan wanneer je er alleen over praat. Bij mij ga je voelen hoe het is om op een andere plek te staan die versterkend werkt voor jou en jouw omgeving. Dat maakt het makkelijker om de gewenste verandering toe te passen in de praktijk. Gedurende het traject zet je steeds stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling die zorgen dat jij je steeds zekerder voelt bij wat je doet.

Ik luister naar jouw verhaal. We doorbreken ongewenste patronen zodat jij jouw gedrag daadwerkelijk verandert en ik leer je om naast je hoofd ook je gevoel te gebruiken waardoor je meer balans en plezier ervaart op alle fronten van je leven. Wil jij dat ook?

Neem contact op met Cookcoaching