Inzoomen op de situatie en vervolgens kijken naar het grote geheel

Coaching

Uitzicht door inzicht

Loopt het niet zoals je in gedachten had? Kom je steeds dezelfde dingen tegen? Bij jezelf en in je omgang met anderen? Zou je op een andere manier met situaties willen omgaan? Misschien heb je niet duidelijk op je netvlies wat jouw vraag precies is. Ik luister naar je, haal de rode draad uit jouw verhaal, stel vragen en herken patronen. Samen kijken we ‘onder de waterlijn’, naar wat voelbaar maar niet zichtbaar is. Zo komen we tot de kern. 

Ik gebruik een systemische benadering om naar mensen en organisaties te kijken. Familie- en organisatieopstellingen geven vaak een goed beeld van de onderliggende dynamiek van een vraagstuk. Dat kan zowel 1-op-1 als met de leden van jouw team. Enneagram Integratie Coaching helpt om inzicht te krijgen in kwaliteiten en valkuilen. In de ruim zestien jaar dat ik werkzaam ben als coach heb ik veel modellen eigen gemaakt. We zetten in wat bij jou past.

Perspectief zien
daar hoef je geen ruimtelijk inzicht voor te hebben

Loesje

Vragen van mensen die jou zijn voorgegaan

Inspireren

Hoe kan ik mijn boodschap op zo’n manier overbrengen dat mensen initiatief nemen?

Grenzen stellen

Wat moet ik doen om nee te zeggen, hulp te vragen en voor mezelf op te komen?

Plek innemen

Hoe kan ik vanuit mijn rol rekening houden met mezelf en bijdragen aan het grotere geheel?

Innerlijke rust

Ik zou graag meer rust in mijn hoofd willen hebben, minder piekeren, meer loslaten.

Intuïtie beter benutten

Soms voel ik dingen, maar ik vind het nog lastig om daarop te vertrouwen. Hoe doe ik dat?

Systemische coaching en opstellingen

Mijn kennis van de werking van de dynamiek van systemen (familie- en organisatieopstellingen) heb ik vooral opgedaan bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen. Een systemische blik op mensen en organisaties brengt verbanden in zicht. Het laat je zien hoe verschillende elementen zich tot elkaar verhouden en hoe patronen zich herhalen; bewust en onbewust. Het herkennen en ontrafelen van die patronen maakt het mogelijk om vraagstukken bij de wortel aan te pakken. Dat kan zowel 1-op-1 als met een team. Wordt er bijvoorbeeld al te lang te hard gewerkt in jullie team? Is de fut eruit? Zijn er mensen die niet mee willen met het proces van verandering? Een systemische blik biedt uitkomst.

Enneagram als tool

Mijn Enneagram Integratie Coaching opleiding heb ik gevolgd bij Willem Jan van de Wetering. Het Enneagram is een duizenden jaren oud model om persoonlijkheidstypes in kaart te brengen. Wanneer je je eigen type kent, met de typische kwaliteiten en valkuilen, is het gemakkelijker om te zien hoe jij je verhoudt tot anderen. Het doel is niet om het Enneagram als zodanig te doorgronden maar slechts om het als tool in te zetten. We gebruiken het om belemmerende kernovertuigingen en emotionele blokkades in beeld te brengen. Enneagram integratie coaching in combinatie met een systemische blik helpen jou om hardnekkige patronen te doorbreken en je kwaliteiten beter te benutten. Wil je meer weten over de negen verschillende Enneagram types?