Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Intuïtief leiderschap: zweverig of essentieel?

12 februari 2024

Intuïtief leiderschap op de werkvloer brengt je aan de hand van oprechte verbinding de gewenste resultaten. Daar waar het bespreken van je gevoel vaak als onprofessioneel en zweverig wordt gezien, leg ik graag uit waarom het juist op de werkvloer zo van belang is. In deze aflevering ga ik graag dieper in op de misvatting en het belang van intuïtief leiderschap. Ook deel ik tips om jouw intuïtie te verbeteren.

Veel luisterplezier!

Liever lezen?

Wat is zweverigheid?

In deze aflevering staan intuïtie, zweverigheid en spiritualiteit centraal. Begrippen die (in mijn beleving) te vaak een negatieve klank met zich meedragen. Ik wil een lans breken voor het andere geluid.

Mensen die bij mij komen om gecoacht te worden, beginnen vaak met de woorden ‘als het maar niet te zweverig is’. Wat betekent zweverigheid of spiritualiteit eigenlijk? Spiritualiteit is vaak gerelateerd aan het innerlijke zelf. Het is een stukje bewustzijn, persoonlijke groei en het verkennen van hogere waardes en betekenissen in het leven.

Wat ik de laatste tijd merk, is dat steeds minder mensen zich vasthouden aan traditionele religies om die betekenissen in het leven te verkennen. In plaats daarvan worden alternatieve spirituele paden steeds vaker bewandeld. Is dat zweverig? En zo ja, is dat dan iets ‘vies’?

In mijn beleving wordt het label ‘zweverig’ ergens op geplakt om maar te vermijden over gevoel te praten. En dat terwijl het zo belangrijk is om je gevoel te benaderen. Ook – en juist – in de zakelijke werksfeer.

Wat is intuïtief leiderschap

Een leider op de werkvloer heeft idealiter een archetypische balans tussen mannelijke en vrouwelijke eigenschappen. Een leider dient een visie te hebben en daar doelen naar te stellen, duidelijke communicatie te hanteren en onomwonden en eerlijk te zijn. Tegelijkertijd moet die persoon ook inlevend en begripvol zijn, anderen en zichzelf de ruimte geven om over gevoel te praten en verbindende eigenschappen hebben.

Echter heerst er het stigma dat het praten over gevoelens niet professioneel of zakelijk is en wordt dat dus vaak vermeden, of weggewuifd als ‘te zweverig’. Zonde, want alleen als werknemers hun hele zelf mee kunnen nemen naar het werk, kan hun volle potentieel benut worden.

De scheiding tussen zakelijk en privé wordt nu eenmaal steeds kleiner. Medewerkers werken steeds vaker vanuit huis en je krijgt het sneller mee als iemand afgeleid is. Als hetgeen waardoor iemand afgeleid wordt er niet mag zijn, is de kans juist groter dat die persoon daarin blijft hangen. Je kunt het vergelijken met een bal die onder water gedrukt wordt en er uiteindelijk als een explosie uitkomt.

Frédéric Laloux haalde in zijn boek Reinventing Organizations aan dat organisaties dusdanig complex zijn, dat we ze moeten beschouwen als levende organismen. Dat is in feite wat ik ook in mijn podcast doe: alles hangt met elkaar samen. Niets laat zich buitensluiten.

Intuïtief leiderschap toepassen

Als je op jouw werk merkt dat iemand er niet helemaal bij is, raad ik je aan om dat bespreekbaar te maken. Je begint met de vraag: ‘Het lijkt alsof je niet helemaal hier bent, is er iets aan de hand?’, waarmee je jouw werknemer of collega de ruimte geeft om te delen wat er is.

Of die persoon dat nu wel of niet wil delen, kun je hem of haar aanraden om een willekeurig beschikbaar voorwerp uit te kiezen. Dat voorwerp representeert hetgeen dat hem of haar bezighoudt. Vervolgens laat je die persoon het voorwerp een plek geven. Of dat nu in de hoek van de kantoorruimte is of op de gang. ‘Kijk het eerst even goed aan, maar parkeer het vervolgens, zodat je er later bij terug kan komen.’ Dat geeft acute rust.

Communiceren vanuit intuïtie en gevoel

Door meer vanuit je gevoel en intuïtie te communiceren, kun je een oprechte verbinding aangaan met je werkrelaties, die jullie werksituatie bevordert. ‘Hoe gaat het met je?’ kan een simpele ‘alles goed?’-vraag zijn, die weinig ruimte laat voor een ander antwoord dan ‘ja goed, met jou?’. Als je in plaats daarvan vanuit je hart vraagt hoe het met iemand gaat, is de kans groot dat je een totaal ander antwoord krijgt.

Je kunt je echter alleen afstemmen op de ander als jouw eigen hoofd niet vol zit. Laloux zegt in zijn boek mooi: ‘Hoe complexer een situatie, hoe belangrijker het is om je niet te beperken tot de capaciteit van je hersenen, maar om je juist af te stemmen op wat je hele lijf je te vertellen heeft.’ Het is dus belangrijk om – op een manier die voor jou werkt – regelmatig je hoofd leeg te maken. Voor mij werkt mediteren, waar ik overigens ook een podcastaflevering over heb opgenomen. Wellicht werkt wandelen, sporten, tekenen of muziek maken voor jou.

Jouw intuïtie versterken

Hoe kan ik mijn intuïtie versterken? Door de stilte op te zoeken. Door bewust stil te staan bij dingen die spontaan op je pad komen. Weten dat die taart klaar is terwijl de wekker nog niet afgaat. Voelen dat een vriend je belletje kan gebruiken. Voelen dat je een beslissing hebt genomen waar eigenlijk geen draagvlak voor is.

Natuurlijk mag je als intuïtief leider nog steeds resultaatgericht en strategisch denken, maar je bent je ervan bewust dat je verder komt als je de tijd neemt om naar je gevoel te luisteren. Om ergens een nachtje over te slapen. Niet alles te willen plannen. Je open te stellen voor de dingen die zich aandringen. Een stilte durven te laten vallen. Iets voelen, dat herkennen, er even bij stil staan en er niet overheen walsen. Aanvoelen dat iemand ruimte of hulp nodig heeft. Zonder daarover te oordelen. En dat alles vraagt lef.

Je intuïtie klopt niet altijd en dat is niet erg. Ook als je jouw gevoel volgt, kan het zijn dat je soms een verkeerde afslag neemt. Zolang je dat maar erkent. Daarmee laat je jouw kwetsbare kant zien, terwijl je sterk in je schoenen blijft staan. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Dus schuiven we het maar (als excuus) af als ‘zweverig’ of ‘spiritueel’. Terwijl het in feite ‘oncomfortabel’ is.

Tips om met intuïtief leiderschap te starten

  • Reflecteer: heb jij momenten gehad waarbij je een intuïtieve ingeving hebt gevolgd of juist genegeerd? En wat waren de resultaten?
  • Noteer: houd een dagboek bij met toevallige ontmoetingen. Of met dingen waar je al zo lang van droomde die ineens op je pad kwamen.
  • Experimenteer: begin klein door kleine beslissingen in je dagelijks leven vanuit je intuïtie te nemen. Hoe voelt het om op die manier te handelen?

Jouw patronen ontrafelen

Ik ben erg benieuwd naar jouw kijk op spiritualiteit en intuïtie. Ga jij vaak op je intuïtie af? Of juist bijna nooit? Ben je aan de slag gegaan met deze tips? Stuur me vooral een mail of een bericht op Instagram. Altijd fijn om van je te horen!

Liever samen in gesprek even sparren over iets dat jou bezighoudt? Mijn aanbod vind je hier op de website; daar kun je je ook aanmelden voor een 30-minuten gesprek.

Heb je de aflevering over intuïtief leiderschap nog niet beluisterd? Dat kan hier.

💫 Ik ben Fiona Cook. Ik werk al 20 jaar als coach, waarvan bijna 15 jaar als systemisch coach met (familie)opstellingen. Ik begeleid vrouwelijke leiders die de balans kwijt zijn doordat ze te veel ballen in de lucht houden. Ik help je om herhalende pijnlijke patronen te ontrafelen en doorbreken zodat je rust ervaart, de regie over jouw leven terugpakt, meer geniet en je weer verbindt met jouw gevoel. Lees meer over mij.

Meer podcasts