Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn waarden zijn openheid, nieuwsgierigheid en helderheid

Over mij

Laten zien wat er allemaal goed ging: daar was ik goed in. Mooi huis met mijn geweldige man en lieve zonen, dierbare vrienden, een grote familie, 12 jaar ervaring bij Randstad in de pocket, al sinds 2004 eigenaar van Cookcoaching en in staat om veel ballen in de lucht te houden.

Maar: ook last van mijn eigen behoefte om alles onder controle te houden, angstig voor wat er mogelijk fout zou kunnen gaan en pijn in mijn lijf, al zo lang ik me kon herinneren. Pijn in mijn nek, schouders, rug, gewrichten en snel ziek.

Het laatste waar ik mee geassocieerd wilde worden was ‘zwak zijn’, dus ik ging altijd door. ‘Aan staan’ daar was ik goed in. Me in anderen verplaatsen, de beste gastvrouw zijn, gericht op de behoeften van anderen. Maar luisteren naar mijn eigen lijf? Ho maar.

Ontrafelen en patronen doorbreken

Totdat ik de moed vond om in onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden te duiken. In al mijn opleidingen als coach heb ik iedere keer weer een laagje afgepeld, ben ik dieper bij de kern gekomen, maar ‘dat ene’ was ik nog uit de weg gegaan. Waarom? Schaamte, loyaliteit naar mijn familiesysteem, de vuile was niet buiten willen hangen, bang voor pijn en verdriet.

Ik heb mijn verleden ontrafeld en patronen doorbroken. Dat leverde me zóveel op dat ik dacht: ‘hier moet ik in een boek over schrijven.’ Ik heb over mijn proces geschreven in ‘Ontrafeld; bevrijd, door anders te kijken naar mijn patronen’. Vanuit mijn liefde voor de werking van familiesystemen heb ik een systemische toelichting gegeven, zodat je begrijpt waaróm de dingen gaan zoals ze gaan.

Nu voel ik me vrij, ontspannen, ik heb geen pijn meer in mijn lijf, ik kan een stuk makkelijker loslaten, ik geniet meer en krijg te horen dat ik zowel zachter als krachtiger over kom.

Dát, gun ik jou ook!

Cookcoaching

Cookcoaching heb ik in 2004 opgericht. Ik ben tweetalig Nederlands en Engels, opgegroeid in een internationale omgeving en ik ken de dynamiek van verschillende culturen en achtergronden. Ik heb een diepgeworteld gevoel dat iedereen het recht heeft om gezien en gehoord te worden. Ik geloof oprecht dat hoe beter we elkaar kennen, hoe meer we ons openstellen voor andere meningen, hoe beter we in staat zijn om ons te verbinden en het volle aanwezige potentieel kunnen benutten.

Missie

Ik ben nieuwsgierig, vraag door en leg graag de vinger op wat voelbaar maar niet tastbaar is: ontrafelen, komen tot de kern, interventies doen die maken dat jij op een zachte krachtige manier je plek (weer) kunt innemen. Dat is mijn missie.

Wist je dat ik:

  • In 2004 een kookboek heb geschreven: ‘Koken voor 10, uitgekiend koken voor gezelschappen’?
  • Gek ben op lekker eten en drinken met lieve vrienden en een goed gesprek?
  • Fan ben van de natuur, wandelen en skiën?
  • De enige dochter ben, met vier broers? En sinds januari 2023 in contact ben met mijn onverwachte halfbroer en -zus (van een andere moeder)?  Ik heb er een podcastaflevering over gemaakt
  • Bekakt praat, maar ook plat Rotterdams?
  • 9 maanden van huis naar Zuid-Afrika heb gereisd in een overland truck, 200 keer mijn tentje opgezet, Kilimanjaro beklommen en mijn angst voor spinnen overwonnen?
  • Een half Engelse en half Ierse vader heb en mijn moeder half Engels en half Nederlands is?
  • Al 34 jaar gelukkig ben met mijn lief, moeder van 2 zonen en sinds januari 2024 groot-moeder?

Opleidingen in het kort:

In 2011 heb ik bij Psychodynamica mijn eerste opleiding in familie- en organisatieopstellingen gedaan. Daarna bij het Bert Hellinger Instituut Nederland de opleiding System Dynamics in Organisations, gevolgd door een master, master+ en verschillende masterclasses in binnen- en buitenland.

Ik heb Leer Team Coachen gedaan bij Floor Daver en Deep Democracy levels 1-4 gevolgd van de Myrna Lewis methode bij Human Dimensions.

En nu doe ik vooral cursussen op het gebied van voelen, bewustzijn en energetisch werken. Ik ben bezig met een traject van 3 maanden bij Awake Origins.

Ik blijf altijd in ontwikkeling en geniet ervan om steeds dichter bij mezelf te komen, mijn bewustzijn te vergroten en mijn energetische frequentie te verhogen. Ik heb er een podcastaflevering over gemaakt. 

Cookcoaching Rotterdam - foto van Anoe Geelen kPNI therapeut

Samenwerking

Indien nodig, werk ik samen met Anoe Geelen, holistisch therapeut, (kPNI: klinisch Psychisch Neuro Immunoloog). Zij kijkt net als ik naar het hele systeem, maar dan van jouw lichaam.

Handig bij auto-immuunziektes, lage energie, maag- en darmklachten en nog veel meer. Op haar website kan je zien wat Anoe voor je kan betekenen.

Foto: Nomads Photography

Laat je inspireren!

Meld je aan en ontvang mijn e-zines met tips, podcasts en artikelen over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Je ontvangt direct een hoofdstuk van ‘Ontrafeld’ in de mail.