Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inspiratie

Bewust worden van herhalende patronen

20 april 2022

“Mijn leidinggevende heeft gedoe met zijn voorganger die nog als een soort adviseur aanwezig is. Het lijkt wel of zij zich niet vrij kan bewegen.”

Mijn cliënt kon goed voelen dat er iets niet klopte, zonder er de vinger op te kunnen leggen. Helaas heeft zij er last van. Ze kan namelijk niet goed tegen conflicten en wil dan graag een bemiddelende rol spelen. Als dat niet kan om moverende redenen, kan dat tot frustratie leiden met het gevolg dat ze vast komt te zitten en haar kwaliteiten niet tot uiting komen.

Herhalende patronen – van vroeger naar nu

‘Kan het zijn dat jij vroeger als kind tussen je ouders hebt gestaan, omdat ze ruzie hadden bijvoorbeeld?’

Een betekenisvolle stilte.
Gevolgd door een snik.

Het bewust worden van onbewust herhalende patronen.

Patronen ontrafelen

Dat is wat ik doe in mijn rol als coach. Ik help jou om patronen te ontrafelen zodat je je bewust wordt wat je meeneemt van vroeger naar nu. Andere situatie: wat vroeger een belangrijke functie had, hoeft dat nu niet perse meer te hebben.

Ik weet er alles van, omdat dit precies is waar ik over heb geschreven in Ontrafeld. Ik ben in mijn eigen losse eindjes uit het verleden gedoken. Niet alleen weet ik hoeveel het oplevert om dat te doen, maar ik kan daardoor ook snel de herhalende patronen bij cliënten herkennen.

Een cliënt zei van de week: ‘Nu ik jouw boek heb gelezen, vind ik het heel gemakkelijk om dingen te vertellen waar ik me altijd voor heb geschaamd. Jij helpt me om er anders naar te kijken.’

Herken je hier iets in en wil je er wat mee? Neem gerust contact op of zet een eerste stap door Ontrafeld te lezen.

💫 Ik ben Fiona Cook. Ik werk al 20 jaar als coach, waarvan bijna 15 jaar als systemisch coach met (familie)opstellingen. Ik begeleid vrouwelijke leiders die de balans kwijt zijn doordat ze te veel ballen in de lucht houden. Ik help je om herhalende pijnlijke patronen te ontrafelen en doorbreken zodat je rust ervaart, de regie over jouw leven terugpakt, meer geniet en je weer verbindt met jouw gevoel. Lees meer over mij.

Meer inspiratie