Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enneagram

Het Enneagram is een model dat negen persoonlijkheidstypes in kaart brengt die allemaal met elkaar in verband staan. Het laat zien dat iedereen eigenschappen heeft van alle types, van sommige wat meer dan van andere.

Enneagram Integratie Coaching is een heel effectieve manier om snel de vinger te leggen op onderliggende blokkades die maken dat je de dingen niet voor mekaar krijgt zoals je graag zou willen. Dit combineer ik met familieopstellingen zodat jij bestaande patronen kunt doorbreken en meer balans ervaart in je leven.

Coaching met het Enneagram

Ik gebruik spiertesten om te testen hoe de verschillende Enneagram types zich in jou verhouden. Het idee daarachter is dat alles wat we meemaken, wordt opgeslagen in onze spiercellen. Inclusief de dingen die we ‘onder het tapijt hebben geveegd’, omdat we ze op dat moment in ons leven niet konden gebruiken. Of omdat we dachten dat ze niet belangrijk waren, terwijl ze onbewust nog steeds ons huidige gedrag beïnvloeden.

Gedurende de coaching krijg je antwoord op de volgende vragen:

Wat is mijn huidige dominante Enneagram type?

Wanneer heb ik dat opgepakt en wat lag daaraan ten grondslag?

Waarom houd ik zo lekker vast aan dat type en z’n Enneagram-typische verdedigingsmechanisme?

In hoeverre maak ik gebruik van de andere types?

Wat is de invloed hiervan op mijn communicatie met anderen?

Wat is mijn ‘essentie-type’; het type dat in de kern aanwezig is?

Dit helpt jou om ingesleten patronen te doorbreken en ander gedrag in te zetten waardoor je effectiever wordt en je meer zelfverzekerd en gelukkiger voelt.

Enneagram coach Fiona Cook

Ik ben opgeleid in 2010 als Enneagram Integratie Coach door Willem Jan van de Wetering († 2019). Bij hem heb ik de eerste familieopstelling gedaan. Dat bracht me zoveel inzichten dat ik aansluitend mijn eerste opleiding o.h.g.v. familieopstellingen en organisatieopstellingen gedaan bij Nicole van Leeuwen en Otteline Lamet. Bij het Bert Hellinger Instituut Nederland heb ik mij verder gespecialiseerd als systemisch coach. Later aangevuld met Deep Democracy trainingen bij Human Dimensions.

Al deze methodes zet ik in wanneer wij samen aan de slag gaan. Je stapt in een traject van vier maanden en gedurende die tijd mag je onbeperkt gebruik maken van mijn expertise. De ene sessie kan kort en krachtig zijn terwijl een volgende langer duurt. Jij hoeft niets voor te bereiden. Wel geef ik vaak opdrachten mee of theorie ter ondersteuning van wat we hebben besproken. Achtergrondinformatie draagt bij aan de verankering van jouw proces en helpt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Wil jij inzicht krijgen in onbewuste belemmerende blokkades en deze bij de wortel aanpakken zodat je jouw gedrag blijvend kunt veranderen?