Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inspiratie

Wie wees jou de weg toen je verdwaald was?

25 oktober 2020

Het antwoord wist ik direct toen die vraag aan mij werd gesteld.

Het was begin 2009, kort na de crisis van 2008. Van de ene op de andere dag was mijn agenda leeg. Nul omzet. Paniek. Wat te doen? Terug in loondienst? Als wat dan? Wat kon ik eigenlijk?

Passie voor coaching

Op advies van mijn buurman maakte ik een afspraak met een inspirerende CEO van een groot internationaal bedrijf. Hij luisterde naar mijn verhaal en op een gegeven moment sprak ik – natuurlijk – over mijn liefde voor mijn vak. Hij zei: ‘als je over coaching praat, krijg je lichtjes in je ogen. Dáár ligt je passie!’

Toen en nu.

Ik merk het steeds weer. Ook in deze tijd. Omzet dit keer niet geheel naar nul, maar de daling was genoeg om me uit het lood te slaan. Bén ik mijn teleurstelling? Of ‘is er teleurstelling?’ En kan ik naast de teleurstelling ook zien dat er zoveel meer is? Niet in de laatste plaats: mijn liefde voor het vak? Zodra ik dat doe, gaat het weer stromen.

Dat geeft een gevoel van dankbare kracht.

Mijn ogen gaan ervan glimmen.

En ik ben die man nog altijd dankbaar dat hij in me geloofde toen ik het zelf niet deed.

Wie gaf jou dat zetje toen je het even nodig had?

Meer inspiratie