Fiona Cook

Cookcoaching heb ik in 2004 opgericht. Ik werk samen met een breed netwerk van collega’s.

Sinds 2004 coach ik organisaties in binnen- en buitenland. Ik ben tweetalig Nederlands en Engels, opgegroeid in een internationale omgeving en ik ken de dynamiek van verschillende culturen en achtergronden. Mijn mensenkennis helpt mij om problemen te doorgronden.

Omdat de ene helft van Nederland, de andere helft coacht, vind ik het belangrijk om onderscheidend te zijn in mijn aanpak. Daarom heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van systemische coaching, familie en organisatie opstellingen en de inzet van het Enneagram. Deze helpen om inzicht te krijgen in de dynamiek en aanwezige verstrikkingen. Erkenning van wat er is, maakt het mogelijk om een beweging te maken die versterkend werkt voor het hele systeem en de onderlinge samenwerking.

Waarden

Helderheid

Duidelijkheid scheppen in jouw verhaal. Verschillende aanknopingspunten met elkaar verbinden. Intuïtief, scherp en direct. De juiste vragen stellen die jou naar de kern brengen.

Intensiteit

Adresseren waar het werkelijk om gaat. Direct de diepte in. “Fiona doesn’t let you off the hook.” Naast denken ook voelen. Wat ‘onder water ligt’ naar de oppervlakte brengen.

Resultaatgericht

Samen formuleren we de gewenste resultaten van de coaching en die houden we continu voor ogen. De link leggen tussen persoonlijke ontwikkeling en de werkvloer.

Aanstekelijkheid

Altijd met humor en relativeringsvermogen. Mensen inspireren om de extra stap te zetten. Ik ontvlam jouw vuurtje en nodig je uit om buiten je comfortzone te stappen en vooruitgang te maken.

EIGEN-ZINNIGHEID

Als ik niet in de schoenen van mijn vader, moeder of baas stap, wie ben ik dan? Ik kom uit een familie van ondernemers. De lat hoog leggen en hard werken. Ik heb jaren mijn best gedaan om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Op zoek naar erkenning en waardering. Ik groeide bij Randstad van intercedent naar Key Accountmanager en had de commerciële verantwoordelijkheid voor een aantal beursgenoteerde klanten.  Maar werkelijk mezelf zijn en mijn zachte kant laten zien, dat durfde ik niet. De opleidingen die ik volgde als coach, hebben me geholpen om de laagjes af te pellen. Om bij mijn krachtige kern te komen. En die op eigen wijze te laten zien, zodat ik op een zinvolle manier kan bijdragen aan de persoonlijke groei van mensen.

VISIE

Alleen wanneer mensen hun ‘hele zelf’ durven te laten zien op het werk, kan hun volle potentieel benut worden. Dat kan in een veilige omgeving waarin er onderling vertrouwen is. In mijn filmpje over evolutionair cyaan leiderschap vertel ik kort welke doorbraken er plaatsvinden in organisaties die geleid worden door mensen die naar bedrijven kijken als levende organismen. Zij zijn zich bewust van de complexiteit van organisaties en realiseren zich dat ze niet in staat zijn om die in hun eentje – of met een paar managementteamleden – kunnen aansturen. Dat vraagt om (zelf)bewuste leiders die op eigen-zinnige wijze hun hele zelf laten zien. Vanuit die plek kunnen ze anderen inspireren en motiveren. Ik draag bij aan het vergroten van die eigen-zinnigheid.

Klanten

J.J.

 

Wat mij aanspreekt in je coaching zijn je voelsprieten voor het onzichtbare, het intuïtieve.

 

Door niet naar de objectieve en cognitieve signalen te kijken, haal je meer naar voren dan als je dat wel zou doen.

 

R.O.

Ik voelde vanaf het moment dat we elkaar een hand gaven een soort rust over me heen komen. Je creëerde een sfeer van vertrouwen die ervoor zorgde dat ik me zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen en vrij kon voelen. Hierdoor maakte je het voor me mogelijk om in contact te komen met momenten in mijn verleden waarop zich emotionele blokkades hebben gemanifesteerd. Samen zijn we erin geslaagd deze blokkades te duiden waardoor  ik ze nu niet meer als belemmerend ervaar. Onze sessies hebben me veel energie gegeven. Je verhelderende blik, positivisme en oprechte aandacht voor mijn persoon en mijn blokkades hebben ervoor gezorgd dat ik nu stevig in mijn schoenen sta en in staat ben om mijn eigen toekomst in de hand te nemen. Dank voor je hulp!

G.v.d.B

 

Wat mij aanspreekt in jou als coach is dat je duidelijk op zoek bent naar een “klik” als voorwaarde om iemand überhaupt te gaan coachen. Verder ben je doortastend, slim en confronterend en tegelijkertijd voel je dat jouw feedback uit liefde, warmte en oprechtheid voor jou als mens (degene die gecoacht wordt) voortkomt.

 

Met andere woorden een coach die het je niet gemakkelijk maakten daardoor samen met jou een resultaat boekt dat ik iedereen zou gunnen!

 

N.C.

I just wanted to say a big thank you for helping bring the light back into my life. Keep shining, so that you can help others find their light with your wonderful gift of listening, patience and kicking butt when necessary! 🙂

Hans Tak, Logistic Sourcing Manager, Sabic

“Fiona is een coach die je op een zeer doortastende manier ondersteunt in het verbeteren van jezelf. Feilloos weet ze tot de kern door te dringen en veranderingen in je in gang te zetten, die je zakelijk en privé verder helpen. Fiona is een echte power vrouw. Ik kan Fiona als coach aan eenieder aanbevelen op weg of aan de top, of gewoon als je jezelf wil verbeteren.”  

Mylene Caris, Manager Marketing & Communicatie, AZL

“'Zo'n coach gun je toch iedereen!' Fiona weet als geen ander keer op keer de vinger op de juiste plek te leggen. Echt ieder gesprek leverde weer heldere inzichten op en telkens weer wist Fiona me te verrassen met rake interventies. Weten wie je bent en waar je kracht zit levert veel energie, inspiratie en resultaat op. Fiona is een vakvrouw in hart en nieren.”

Mila den Engelsman, Managing Director, Angus Soft Fruits

“In een korte tijd weet Fiona tot de kern te komen van een probleem en vervolgens met veel vragen en observaties gezamenlijk tot oplossing of een nieuwe inzicht te komen. Snel, doortastend, confronterend, spiegelend, eigenwijs, eigenzinnig, gevoelig, rationeel en intuïtief tegelijk. Een getalenteerde coach!”

Cindy Kipenzi-Lobo, Director Customer Relations, Forever Direct

“Fiona geeft inzicht in je eigen rol en hoe je de situatie anders kan benaderen. Ik heb hierdoor daadwerkelijk nieuwe inzichten verworven, een nieuw 'bewustzijn-van', waardoor ik andere keuzes maak en mijn leiderschap verder ontwikkeld heb. Ik heb van haar geleerd om systemisch werken toe te passen. Daardoor maak ik een verbinding met mijn teams op een totaal andere laag. Ik luister anders en ik zie de mensen in mijn teams anders. De effecten hiervan zijn voelbaar en tastbaar. Zaken lopen soepeler, beslissingen worden anders genomen, meer aandacht wordt besteed aan 'plek' en ordening. Ik kan iedereen die op zoek is naar meer authentiek leiderschap Fiona's coaching aanbevelen.”