Training Patronen Ontrafelen

Bevrijd jezelf in 4 maanden van pijnlijke patronen

Heb jij al van alles gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Laagjes afgepeld en inzichten gekregen, maar ‘weet’ je dat je nog een tandje dieper hebt te gaan om daar te komen waar het écht over gaat? Ben je toe aan de Next Level?  

Omdat je steeds  opnieuw in dezelfde valkuil stapt? Bijvoorbeeld omdat jij:

 • Iedere keer weer te veel hooi op je vork neemt en onvoldoende opkomt voor jouw eigen behoeften.
 • Voelt dat jij jezelf klein houdt en het hoog tijd wordt om op-het-podium-van-je-eigen-kunnen te gaan staan.
 • Nog niet volmondig en welgemeend kunt zeggen: ‘Ik verdien het.’
 • Jezelf erop betrapt dat je jouw geluk buiten jezelf zoekt.
 • Last hebt van langdurig onverklaarbare lichamelijke klachten.

Weet jij diep van binnen dat er diepere lagen onder deze patronen liggen? En dat het je waarschijnlijk veel zou opleveren als je de moed zou vatten om in jouw familie-achtergrond te duiken?

Hoe je bent opgegroeid en wat je van huis uit hebt meegekregen, is namelijk sterk bepalend voor hoe jij in het leven staat. 

Zo kan het zijn dat:

 • De band met jouw vader sterk beïnvloedt welke partner jij aantrekt en wat jouw relatie is met succes.
 • Je een gevoel van ‘tekort’ ervaart als je terugdenkt aan vroeger. 
 • Jij het moeilijk vindt dat jouw ouders zo weinig in verbinding zijn (geweest) met hun gevoel en jij dat nu ook bij jezelf bemerkt.
 • Jij een liefdevollere relatie met jouw broers of zussen zou willen hebben. 
 • Te weinig kracht put uit jouw familielijn. 

Waardoor de kans groot is dat je snel geneigd bent om je oordeel klaar te hebben, veel verantwoordelijkheid naar je toetrekt en je emoties voor een deel hebt afgesloten. 

Hoe zou het zijn als jij je op een andere manier tot jouw familieverleden zou verhouden, waardoor je:

 • Bewust bent wat je wel en niet doorgeeft (aan jouw eigen kinderen)?
 • Herhalende patronen gaat herkennen, zodat je er op een andere manier mee kunt omgaan?
 • Met liefde jouw eigen plek inneemt in jouw familiesysteem en daar kracht uit kunt putten? 

Dat is precies wat ik heb gedaan om te komen tot het schrijven van mijn boek Ontrafeld; bevrijd, door anders te kijken naar mijn patronen. Dat heeft me zó veel opgeleverd dat ik anderen graag begeleid in hun eigen proces van patronen ontrafelen. Zodat jij net als ik je eigen plek inneemt en je vrij voelt.

Herhalende patronen

In deze training van 3 maanden verdiep jij je in het pad van jouw ouders en voorouders. Je wordt je bewust van herhalende patronen en de invloed daarvan op jouw leven. Je komt los van verstrikkingen uit het verleden zodat je stevig op eigen benen kunt staan mét de kwaliteiten van de generaties die je zijn voorgegaan. 

Dit traject is een combinatie van:

 • Uitleg over de werking van familiesystemen
 • Interactie
 • Coaching
 • Familieopstellingen
 • Schrijfopdrachten die bijdragen aan verdieping
 • Reflectie

Je doet dit in een kleine groep van 4 deelnemers. Dat draagt bij aan een gevoel van intimiteit en veiligheid die uitnodigt om de diepte in te gaan, maar ook aan een hoog ‘oh, ik ben niet gek’-gehalte. We werken met een programma dat intuïtief wordt afgestemd op de behoefte in het nu.

Familiesysteem

Het traject bestaat uit 3 maanden waarin je 4 keer een hele dag als groep begeleid wordt. Je gebruikt het genogram drieluik van Annelies Meijers om jouw familiesysteem in beeld te brengen. Tussen de trainingsdagen door krijg opdrachten die jou helpen om jouw inzichten te vergroten. Ook hebben we telefonisch contact om te bespreken of jij goed op weg bent.

In deze 3 maanden:

 • Krijgt je een kapstok voor jouw proces van ontrafeling van jouw verleden.
 • Ga je blinde loyaliteiten herkennen.
 • Word jij je bewust van onbewuste dynamieken die jouw gedrag beïnvloeden.
 • Ga je met meer compassie kijken naar jezelf en jouw verleden.
 • Vergroot je jouw autonomie en eigen leiderschap.

Waardoor je:

 • Je evenwichtiger voelt.
 • Lekkerder in je vel zit.
 • Je intuïtie beter kunt benutten.
 • Er beter kunt zijn voor anderen.
 • Merkt dat het op alle fronten van je leven gaat stromen.

Voor wie?

De Training Patronen Ontrafelen is bedoeld voor mensen die al veel hebben gedaan aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief aan de slag willen op een diepere laag. Zodat je daar de vruchten van kunt plukken in alle rollen die je vervult; zowel privé als zakelijk. Vooral als je op de drempel staat van ‘meer willen voelen’ en je intuïtie beter willen benutten, is dit een perfect traject voor jou!

Kijk ze stralen! De deelnemers van de Training Patronen Ontrafelen.

Marjolein
Lees verder
"Met heel veel inzichten rijker kijk ik terug op de training Patronen Ontrafelen. Met een kleine groep deelnemers zijn we onder de bezielende leiding van Fiona, vier maanden aan de slag gegaan met familiesystemen. Door muziek, schrijven, opstellingen, de verhalen van en oefeningen met de andere deelnemers kon ik op mijn leven reflecteren en werd ik me nog meer bewust van de eigenschappen en patronen van mijn ouders die ik heb overgenomen en begrijp ik beter waar dingen vandaan komen. De ontdekking voor mij was dat bepaalde patronen in alle fasen van mijn leven terugkomen, zowel privé als in mijn werk, kennelijk horen ze bij mij. Door de workshop kan ik er met mildheid naar kijken en zie ik waar deze patronen me hebben gebracht. Fiona creëert een sfeer waarin de ONTMOETING met andere deelnemers meteen zeer vertrouwd en veilig voelt. Fiona heeft een flinke dosis humor en een relaxte houding in haar manier van coaching. Door haar feilloze intuïtie voelt ze precies aan wat er nodig is. Als bonus zorgde ze bovendien voor prachtig weer gedurende alle workshopdagen. Het was een cadeautje"
Jacobien Frijters
Lees verder
Begeleid worden in dit proces door Fiona is een feestje; niet alleen omdat ik zelf ook gevoelig ben voor humor en lachen, maar vooral omdat ze met al haar levenservaring en de vele scholingen die ze zelf heeft gevolgd je perfect weet te begeleiden in het proces. Ben je nieuwsgierig naar of zoek je verdieping in het ontdekken van het pad van je ouders en voorouders en de patronen en de invloed daarvan op jouw eigen leven? Meld je aan!

Wil je daarnaast ervaren wat systemisch werken inhoudt en wat opstellingen voor je kunnen betekenen, dan heb je met deze training een uitstekende kans je vooral te verrijken met inzichten. Je vervolgt je pad in het leven met verdiepende inzichten en hernieuwde energie. Schrijven, opstellen, luisteren naar de verhalen van anderen, muziek, alles zit erin. Fiona benut haar intuïtie feilloos om in moment af te stemmen op de behoefte van de groep en is bovenal mens. Een groot compliment aan haar voor het aangaan van dit avontuur dat gekoppeld is aan haar boek. Ik voel mijzelf verrijkt.”
Evert Jan
Lees verder
“Ont is wel het woorddeel dat zich heeft laten zien in deze vier dagen. Ont-dekt, ont-rafelt, ont-moet, ont-vouwt, ont-luistert. Ik heb het gevoel dat ik na jaren het overlijden van mijn vader een plek heb kunnen geven. De plek die recht doet aan hoe hij was, met alles wat hem vormde. En dat is goed.

Door de gezamenlijke reis in de 4 maanden onder begeleiding van Fiona heb ik ontdekt welke patronen vanuit de vrouwelijke en mannelijke familielijnen aan mij zijn doorgegeven. Ik heb ervaren hoe het is om alle vaders uit de generaties voor mij in te sluiten en ik heb de plekken doorvoeld die ik heb ingenomen in onze gezinssamenstelling.

Ik kan beter herkennen wanneer de balans tussen intuïtie en bewust handelen uit evenwicht is en wat ik kan doen om daarmee om te gaan. Door hier scherp op te zijn, kan ik voor mijzelf van waarde zijn, de juiste woorden vinden en er ook voor de ander zijn.

Jacobien, Saskia, Marjolein, Fiona, bedankt dat ik de ontrafeling van jullie heb mogen meemaken. Dank voor de inzichten die jullie bij mijn ontrafeling mij hebben gegeven met de steun die daarbij nodig was.”.
Saskia
Lees verder
"Deze 4 maanden ontrafeling hebben mij op een pad gezet waarvan ik voelde dat ik dit moest nemen om meer in harmonie en balans te zijn. En dat bleek ook zo te zijn.

Voor mij werkt een theoretisch deel (snappen hoe familiesystemen werken) heel goed in combinatie met intuïtief begeleid worden in een kleine groep met de bijbehorende dynamiek. Al deze ingrediënten waren aanwezig.

Fiona beschikt over een mooie mix van humor, no nonsense, scherpte, precies en intuïtief voelen en dit gecombineerd inzetten om iemand verder te helpen in z'n proces. Ik weet wat me te doen staat.”
Previous
Next

Ik doe graag mee!

Vraag een intakegesprek aan voor de Training Patronen Ontrafelen.

Praktische zaken

Totaal 4 trainingsdagen in 3 maanden

Dag 1 

Een stevige basis
Creëeren van een gezamenlijk fundament van veiligheid en vertrouwen.
Kennismaking met de werking van familiesystemen. 
Het in kaart brengen van jouw eigen genogram.

Donderdag 20 april
Dag 2

Wie en wat hoort erbij?
Verder verkennen van de inzichten uit jouw genogram.
Zakken in je lijf en al je zintuigen benutten.
Opstellingen en interventies.

Donderdag 25 mei
Dag 3

Weerstand en verborgen loyaliteiten
Jouw eigen plek verder verkennen en versterken.
Patronen uit de vrouwelijke en mannelijke lijn herkennen.
Bewustzijn van eigen kwaliteiten en valkuilen vergroten.

Donderdag 15 juni
Dag 4

Met de wijsheid van nu
Integratie van levensfases.
Benoemen en integreren van geleerde lessen.
Af-ronding.

Donderdag 6 juli

15 dee

 • Totaal 4 deelnemers die zich aan elkaar kunnen spiegelen en optrekken.
 • Locatie: Oppert 266, Rotterdam centrum, op loopafstand van CS en Station Blaak.
 • Totaal 3 maanden met 4 gezamenlijke opleidingsdagen.
 • Investering: € 1.997 exclusief btw. 
 • Ik zorg voor koffie, thee en snacks. Je kunt lunchen bij een van de vele plekjes in de buurt.
 • Bij inschrijving ontvang je een exemplaar van ‘Ontrafeld; bevrijd, door anders te kijken naar mijn patronen’. Het is belangrijk dat je dit boek leest voordat we beginnen.