Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Training Patronen Ontrafelen

Bevrijd jezelf in 4 maanden van pijnlijke patronen

Heb jij al van alles gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Laagjes afgepeld en inzichten gekregen, maar ‘weet’ je dat je nog een tandje dieper hebt te gaan om daar te komen waar het écht over gaat? Ben je toe aan de Next Level?  

Omdat je steeds  opnieuw in dezelfde valkuil stapt? Bijvoorbeeld omdat jij:

 • Niet lekker in je vel zit.
 • Moe bent van steeds weer in dezelfde valkuilen stappen en het niet verder komen.
 • Weten dat er nog veel onbenut potentieel in jou zit.
 • Merkt dat je rondjes draait in relaties en op je werk.
 • Iedere keer weer te veel hooi op je vork neemt en onvoldoende opkomt voor jouw eigen behoeften.

Weet jij diep van binnen dat er diepere lagen onder deze patronen liggen? En dat het je waarschijnlijk veel zou opleveren als je de moed zou vatten om in jouw familie-achtergrond te duiken?

Hoe je bent opgegroeid en wat je van huis uit hebt meegekregen, is namelijk sterk bepalend voor hoe jij in het leven staat. 

Zo kan het zijn dat:

 • De band met jouw vader sterk beïnvloedt welke partner jij aantrekt en wat jouw relatie is met succes.
 • Je een gevoel van ‘tekort’ ervaart als je terugdenkt aan vroeger. 
 • Jij het moeilijk vindt dat jouw ouders zo weinig in verbinding zijn (geweest) met hun gevoel en jij dat nu ook bij jezelf bemerkt.
 • Jij een liefdevollere relatie met jouw broers of zussen zou willen hebben. 
 • Te weinig kracht put uit jouw familielijn. 

Waardoor de kans groot is dat je snel geneigd bent om je oordeel klaar te hebben, veel verantwoordelijkheid naar je toetrekt en je emoties voor een deel hebt afgesloten. 

Hoe zou het zijn als jij je op een andere manier tot jouw familieverleden zou verhouden, waardoor je:

 • Bewust bent wat je wel en niet doorgeeft (aan jouw eigen kinderen)?
 • Lichter in het leven staat en zachter voor jezelf bent?
 • Met liefde jouw eigen plek inneemt in jouw familiesysteem en daar kracht uit kunt putten? 

Dat is precies wat ik heb gedaan om te komen tot het schrijven van mijn boek Ontrafeld; bevrijd, door anders te kijken naar mijn patronen. Dat heeft me zó veel opgeleverd dat ik anderen graag begeleid in hun eigen proces van patronen ontrafelen. Zodat jij net als ik je eigen plek inneemt en je vrij voelt.

Herhalende patronen

In deze training van 4 maanden verdiep jij je in het pad van jouw ouders en voorouders. Je wordt je bewust van herhalende patronen en de invloed daarvan op jouw leven. 

Je komt los van verstrikkingen uit het verleden zodat je stevig op eigen benen kunt staan mét de kwaliteiten van de generaties die je zijn voorgegaan.

Dit traject is een combinatie van:

 • Uitleg over de werking van familiesystemen.
 • Coaching.
 • Familieopstellingen.
 • Meditaties zodat je meer met gevoel verbindt.
 • Schrijfopdrachten die bijdragen aan verdieping.
 • Reflectie.

Je doet dit in een kleine groep van 4 deelnemers. Dat draagt bij aan een gevoel van intimiteit en veiligheid die uitnodigt om de diepte in te gaan, maar ook aan een hoog ‘oh, ik ben niet gek’-gehalte. We werken met een programma dat intuïtief wordt afgestemd op de behoefte in het nu.

Familiesysteem

Het traject bestaat uit 4 maanden waarin je 4 keer een hele dag als groep begeleid wordt. Je gebruikt het genogram drieluik van Annelies Meijers om jouw familiesysteem in beeld te brengen. Tussen de trainingsdagen door krijg opdrachten die jou helpen om jouw inzichten te vergroten. Ook hebben we telefonisch contact om te bespreken of jij goed op weg bent.

In deze 4 maanden:

 • Krijgt je een kapstok voor jouw proces van ontrafeling van jouw verleden.
 • Ga je blinde loyaliteiten herkennen.
 • Word jij je bewust van onbewuste dynamieken die jouw gedrag beïnvloeden.
 • Ga je met meer compassie kijken naar jezelf en jouw verleden.
 • Vergroot je jouw autonomie en eigen leiderschap.

Waardoor je:

 • Je evenwichtiger voelt.
 • Lekkerder in je vel zit.
 • Je intuïtie beter kunt benutten.
 • Er beter kunt zijn voor jezelf en anderen.
 • Merkt dat het op alle fronten van je leven gaat stromen.

Voor wie?

De Training Patronen Ontrafelen is bedoeld voor mensen die al veel hebben gedaan aan hun persoonlijke ontwikkeling en actief aan de slag willen op een diepere laag. Zodat je daar de vruchten van kunt plukken in alle rollen die je vervult; zowel privé als zakelijk. Vooral als je op de drempel staat van ‘meer willen voelen’ en je intuïtie beter willen benutten, is dit een perfect traject voor jou!

Cookcoaching Rotterdam - foto van deelnemers aan de Training Patronen Ontrafelen

Kijk ze stralen! De deelnemers van de Training Patronen Ontrafelen.

Karen
Lees verder
Ik heb inzicht in mezelf gekregen; wat maakte dat het me niet lukte om die patronen te doorbreken. Ik heb mezelf als grootste beperkende factor opgeheven. Ik legde de oorzaak vaak buiten mezelf, waardoor ik mijn invloed weggaf. Ik hanteerde de vluchtmodus en zat in mijn hoofd.

De muziek, gesprekken met familie naar aanleiding van het genogram, coaching gesprekken tussendoor, opdrachten, mediteren en opschrijven waar ik dankbaar voor ben hebben me geholpen om meer stil bij wat ik voel en bij wat er wél goed gaat.

Ik kijk met meer warmte en compassie naar mijn familie en anderen. Ik ben minder oordelend, stap bewust uit mijn slachtofferschap en oefen invloed uit om dingen te veranderen die niet goed gaan, op mijn werk en privé. Ik neem dingen minder serieus. Ik heb groter vertrouwen in mezelf. Ik kan meer genieten.
Wim
Lees verder
Ik liep vast en draaide rond in relaties, vroeg me af wat ik wilde/moest nu ik geen werk had? Ik wilde inzicht/duidelijkheid in wat ik wil doen, waarom ik zo standvastig ben, zo snel in de verdediging schiet en nog veel meer.

Ik heb me heel veilig gevoeld in de groep. Ik ben me bewust geworden dat ik een strijd voerde met m’n vader omdat ik niet op hem wilde lijken, maar nu besef ik me dat ik juist heel erg op hem lijk. Ik zie nu mijn eigen lot en dat het bij mij hoort.

Het heeft mij geholpen om mijn genogram te maken en bespreken met mijn buddy die erop doorvroeg. Ook de familiedag waardoor ik voelde ‘hoe het zat’.

Ik voel meer rust, oordeel minder, toon meer begrip, ik luister meer en ik open me verder. Ik voel me minder snel in de hoek gezet, waardoor ik de strijd minder aanga. Daardoor heb ik interessantere gesprekken met anderen. Ik heb meer waardering voor mijn niet-serieuze kant.

'De belangrijkste voorwaarde voor geluk is dat je wilt zijn wat je bent.' Erasmus
Jesca
Lees verder
Ik liep tegen herhalende patronen aan en ik wilde meer lichtheid ervaren.

De opstelling met het familiebedrijf heeft mij veel inzicht gegeven. Ook jouw feedback over hoe ik overkom en hoe ik meer in verbinding met mezelf kan zijn. Alle opstellingen van anderen hebben mij ook indirect wat gebracht. Net als het schrijven met m’n hart, mediteren, ademhaling, energie loslaten, samen zijn met fijne mensen.

Ik wist met mijn hoofd dat ik het te doen heb met alles wat er is gebeurd, maar nu voel ik het ook. Ik ervaar meer luchtigheid, meer vertrouwen in wat er komt. Mijn hart is meer open en ik ben meer geland in mijn gevoel. Ik voel minder stress, minder onrust en ik zit beter in m’n vel.
Ingrid
Lees verder
Ik wilde bewust worden van patronen en hun oorsprong; waarom voel ik wat ik voel, waarom doe ik wat ik doe en wat kan ik doen om dat te veranderen? Ik wilde een laag dieper met het gevoel dat ik er echt niet onderuit kan.

Het was fijn om in een klein groepje te delen, associëren, inzichten te krijgen, met, door en van elkaar te leren. Ik voel meer rust en ruimte voor mezelf.

De Life Integration Opstelling en voorouderopstelling hielpen me om voor het eerst echt door emoties heen te gaan. De tussentijdse 1-op-1 gesprekken met jou waarbij jij zo snel de vinger op de zere plek legde, maakten dat ik voor de rest van de dag van de waps was. Dat was confronterend en inzichtelijk.

Wie niet gehoord is, kan niet horen, en wie niet gezien is, kan niet zien.

Mijn keelchakra was in onbalans en die geef ik meer aandacht. De meditaties bieden rust voor het slapen gaan. Het opschrijven waar ik dankbaar voor ben, de muziek, gesprekken, het doorvoelen en doorleven hebben me geholpen om meer te verbinden met m’n gevoel, uit m'n hoofd. Ik voel meer dankbaarheid naar wat ik wél heb en ik durf m’n verlangen meer uit te spreken. Ik voel me meer ‘raakbaar’ (vs kwetsbaar).
Jacobien
Lees verder
Begeleid worden in dit proces door Fiona is een feestje; niet alleen omdat ik zelf ook gevoelig ben voor humor en lachen, maar vooral omdat ze met al haar levenservaring en de vele scholingen die ze zelf heeft gevolgd je perfect weet te begeleiden in het proces. Ben je nieuwsgierig naar of zoek je verdieping in het ontdekken van het pad van je ouders en voorouders en de patronen en de invloed daarvan op jouw eigen leven? Meld je aan!

Wil je daarnaast ervaren wat systemisch werken inhoudt en wat opstellingen voor je kunnen betekenen, dan heb je met deze training een uitstekende kans je vooral te verrijken met inzichten. Je vervolgt je pad in het leven met verdiepende inzichten en hernieuwde energie. Schrijven, opstellen, luisteren naar de verhalen van anderen, muziek, alles zit erin. Fiona benut haar intuïtie feilloos om in moment af te stemmen op de behoefte van de groep en is bovenal mens. Een groot compliment aan haar voor het aangaan van dit avontuur dat gekoppeld is aan haar boek. Ik voel mijzelf verrijkt.”
Evert Jan
Lees verder
“Ont is wel het woorddeel dat zich heeft laten zien in deze vier dagen. Ont-dekt, ont-rafelt, ont-moet, ont-vouwt, ont-luistert. Ik heb het gevoel dat ik na jaren het overlijden van mijn vader een plek heb kunnen geven. De plek die recht doet aan hoe hij was, met alles wat hem vormde. En dat is goed.

Door de gezamenlijke reis in de 4 maanden onder begeleiding van Fiona heb ik ontdekt welke patronen vanuit de vrouwelijke en mannelijke familielijnen aan mij zijn doorgegeven. Ik heb ervaren hoe het is om alle vaders uit de generaties voor mij in te sluiten en ik heb de plekken doorvoeld die ik heb ingenomen in onze gezinssamenstelling.

Ik kan beter herkennen wanneer de balans tussen intuïtie en bewust handelen uit evenwicht is en wat ik kan doen om daarmee om te gaan. Door hier scherp op te zijn, kan ik voor mijzelf van waarde zijn, de juiste woorden vinden en er ook voor de ander zijn.

Jacobien, Saskia, Marjolein, Fiona, bedankt dat ik de ontrafeling van jullie heb mogen meemaken. Dank voor de inzichten die jullie bij mijn ontrafeling mij hebben gegeven met de steun die daarbij nodig was.”.
Vorige
Volgende

Ik doe graag mee!

Vraag een intakegesprek aan voor de Training Patronen Ontrafelen.

Praktische zaken

Totaal 4 trainingsdagen in 4 maanden

Dag 1 

Een stevige basis
Creëeren van een gezamenlijk fundament van veiligheid en vertrouwen.
Kennismaking met de werking van familiesystemen. 
Het in kaart brengen van jouw eigen genogram.

Donderdag 9 februari
Dag 2

Wie en wat hoort erbij?
Verder verkennen van de inzichten uit jouw genogram.
Zakken in je lijf en al je zintuigen benutten.
Opstellingen en interventies.

Donderdag 29 februari
Dag 3

Weerstand en verborgen loyaliteiten
Jouw eigen plek verder verkennen en versterken.
Patronen uit de vrouwelijke en mannelijke lijn herkennen.
Bewustzijn van eigen kwaliteiten en valkuilen vergroten.

Donderdag 21 maart
Dag 4

Met de wijsheid van nu
Integratie van levensfases.
Benoemen en integreren van geleerde lessen.
Af-ronding.

Donderdag 18 april

15 dee

 • Totaal 4 deelnemers die zich aan elkaar kunnen spiegelen en optrekken.
 • Locatie: Oppert 266, Rotterdam centrum, op loopafstand van CS en Station Blaak.
 • Totaal 4 maanden met 4 gezamenlijke opleidingsdagen en tussentijdse opdrachten.
 • Investering: € 1.997 exclusief btw. 
 • Tijdsinvestering: 1 dag per maand en ca. 3 uur p/wk.
 • Ik zorg voor koffie, thee en snacks. Je kunt lunchen bij een van de vele plekjes in de buurt.
 • Bij inschrijving ontvang je een exemplaar van ‘Ontrafeld; bevrijd, door anders te kijken naar mijn patronen’. Het is belangrijk dat je dit boek leest voordat we beginnen.