Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke transformatie: mijn retraite-ervaring

5 april 2024

Deze aflevering is voor mensen die voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Er wordt snel geoordeeld over het bewust zoeken naar manieren om dichter bij jezelf te komen, terwijl het juist zoiets moois is. Ik deel graag een persoonlijke en kwetsbare ervaring uit een retraite in Spanje, waarmee ik je hoop te inspireren om je meer open te stellen voor persoonlijke transformatie.

Veel luisterplezier!

Liever lezen?

Retraite van Awake Origins

Vier dagen lang op een magische plek in een vallei op een uurtje afstand van Benidorm in. Spanje. Zonder telefoon, klok en andere afleidende prikkels. In deze retraite – georganiseerd door Awake Origins – had ik alle rust en tijd om te voelen wat ik daadwerkelijk voel. Als iemand wiens gedachten altijd met 100 km/uur gaan, is dat een zeer welkom cadeautje.

Het zal mijn directe omgeving niet verbazen dat ik mezelf voor deze retraite had opgegeven. ‘Die Fiona is altijd op zoek naar zichzelf’, wordt er regelmatig over mij gezegd. Dat lijkt een negatief oordeel, maar ik zie het zelf vooral als iets fijns en moois. Het was een feestje om dat gevoel vier dagen lang te delen met gelijkgestemden, die net als ik de intrinsieke behoefte hebben om de wereld een beetje mooier te maken vanuit persoonlijke transformatie. Want ik geloof: hoe meer ik over mezelf ontdek, hoe groter mijn bijdrage aan de wereld kan zijn.

Er zijn twee momenten uit het retraite die ik graag met je deel. Wie weet inspireert het je om zelf een keer een retraite bij te wonen, of om op een andere manier dichter bij jezelf te komen.

Spirituele betekenis

Vanaf onze locatie hadden we een prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende bergen. Ik heb daar lange tijd alleen op een afgezonderde plek doorgebracht met niet meer dan m’n matje, een slaapzak en wat basisbehoeften. Zonder afleiding afleiding, prikkels en to-do-lijsten met de opdracht om alleen maar bij onszelf te zijn. Dat alleen al, was een hele uitdaging.

Op een gegeven moment hoorde ik geritsel en stonden er ineens enorme berggeiten op nog geen 15 meter bij me vandaan. Magisch. Toen ik na het weekend mijn telefoon weer had, zocht ik de spirituele betekenis van geiten op. ‘De geit nodigt je uit om bewust te luisteren naar je hogere zelf.’ De spijker op zijn kop.

Op de laatste avond keken we naar de prachtige sterrenhemel en maan, die je in die omgeving – zonder lichtvervuiling – heel goed kunt zien. Er was die avond een halo (een soort lichtcirkel) om de maan. Ik had dat nog nooit eerder gezien. Deze halo staat symbool voor verandering en transformatie. Jezelf openstellen voor het nieuwe. De cirkel representeert heelheid en dat alles met elkaar in verbinding staat. Wederom treffend.

De één noemt het toeval, maar ik kies er bewust voor om de berggeit en de halo als duwtje in de rug te zien. Een duwtje in de rug naar het openstellen van mezelf, waardoor ik dingen ga aantrekken in plaats van afdwingen, terwijl ik op een lieve, zachte en dankbare manier naar mezelf en naar de wereld kijk.

Verbinden met je vrouwelijkheid

Verder heb ik deze dagen veel gemediteerd, op blote voeten rondgelopen, in het gras gelegen, gevoeld en gedanst. Ik voelde me niet alleen lichter en zachter, maar ik heb me ook meer dan ooit verbonden met mijn vrouwelijkheid. Ik heb met vier broers en twee zonen altijd veel mannen om me heen. Als ik uit dit weekend één take-away zou moeten noemen, dan zou het zijn om mij vaker met mijn vrouwelijkheid te verbinden.

En daar ga ik gelijk actie op ondernemen. Ik ga op dansles. Nu ik dat in mijn podcast heb uitgesproken, is het écht en ga ik het ook gewoon doen. Wat voor dansles weet ik nog niet precies, maar ik kijk ernaar uit om mijn vrouwelijkheid verder aan te wakkeren. Tips? Ik hoor ze graag via een Instagram DM!

Waarom ik dit alles met je deel? Het voelt behoorlijk kwetsbaar, maar tegelijkertijd heel krachtig. Ik hoop je te kunnen inspireren om de tijd te nemen om jezelf te blijven ontdekken en transformeren. Dankzij mijn eigen ervaringen kan ik je daarin coachen, mocht je daar behoefte aan hebben. Plan gerust een vrijblijvende afspraak met me in, om te zien wat ik voor je kan betekenen in jouw persoonlijke transformatie.

Jouw patronen ontrafelen

Zet je liever zelfstandig de eerste stap? Mijn online cursus is een laagdrempelige, maar effectieve manier om jezelf beter te leren kennen, aan de hand van een familieopstelling. Je gaat op je eigen tempo aan de slag met de vijf modules.

En stuur me vooral een berichtje op Instagram, een mail, of een appje om te laten weten wat je van deze aflevering vond. Altijd fijn om van je te horen!

Heb je de aflevering over persoonlijke transformatie en mijn ervaring bij een retraite in Spanje nog niet beluisterd? Dat kan hier.

Meer podcasts