Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Optimisme ten voeten uit: ondernemer Juliëtte de Wilde vertelt

10 juli 2023

Optimisme en vrouwelijk leiderschap

Waar de één de corona-tijd heeft gebruikt voor introspectie, het schrijven van een boek of het ontwikkelen van een succesvol onlineproduct, zijn er ook de ondernemers die keihard waren getroffen door de crisis.

Wat doe je als de grond onder je voeten wegvalt?

Oesters zijn een luxeproduct en conjunctuurgevoelig, want zelfs al kan een klant die oesters in tijden van crisis nog makkelijk veroorloven, geeft het geen goede uitstraling om die dan toch te serveren. Hoe raakt dat jou en wat doe je dan als je eigenaar bent van De Oestercompagnie?

Daar ga ik in deze podcastaflevering over in gesprek met Juliette de Wilde, samen met haar man Matijn Wijn, eigenaar van het bedrijf dat Oestertainment verzorgt: het creëren van een sfeer waarin mensen op en top kunnen genieten van oesters.

In deze vrolijke aflevering hoor je:
📍Over de impact van de lockdown op de Oestercompagnie
📍Wat Juliette en haar team hebben gedaan om zich staande te houden
📍Welke kwaliteiten haar daarbij hebben geholpen
📍Hoe dat doorwerkt in het eindproduct

Wat mij vooral inspireert is de manier waarop Juliëtte haar hele zelf laat zien en dat is voelbaar. Zij is niet weggelopen toen het uitdagend werd. Zij bleef alles aankijken, het hele plaatje zien, uitzoomen om te kijken naar het grotere geheel.

Dat vraagt moed en vertrouwen.

Dat heb ik Juliëtte zien doen. Jij kunt het ook. En soms vraagt het om jezelf eerste te ontrafelen zodat je herhalende patronen kunt doorbreken. Als ik het kan, kan jij het ook. Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken wat jouw verlangen is en wat er nodig is om daar te komen.

Beluister hier de aflevering.

Meer podcasts