Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontdek waarom vrouwelijke leiders de balans kwijt zijn

6 september 2022

Ontrafeld – De Podcast

Hier ontdek je hoe je als vrouwelijke leider meer balans krijgt in je leven. Je hoort hoe het ontrafelen en doorbreken van jouw pijnlijke patronen helpt om rust te ervaren, meer te genieten en je weer verbinden met jouw gevoel.

Zodat je de regie over je leven pakt en je vrij voelt.

Ik word geïnterviewd door Peter Smit. We gaan in deze allereerste podcastaflevering in gesprek over vrouwelijke leiders en balans.

Ontdek waarom vrouwelijke leiders de balans kwijt zijn

Houd jij veel ballen in de lucht, ben je gericht op succesvol zijn, resultaten behalen, altijd bezig, maar ondertussen heb je ook een partner en kinderen thuis die jou graag vaker willen zien? En dan écht, met je hele aanwezigheid en niet alleen met je hoofd?

De kans is groot dat jij verstrikt bent geraakt in een vicieuze cirkel van te hard werken, niet meer kunnen stoppen en de verbinding kwijt met je gevoel.

Misschien merk je wel dat je tegen een burn-out aan zit en pijn hebt in je nek, schouders en rug door het dragen van grote verantwoordelijkheid. Kortom: niet meer in staat om stevig jouw eigen plek in te nemen. Je bent eerder onzeker en doet je best om dat te maskeren waardoor je zakelijk, koel en afstandelijk overkomt.

Verlangen

De vrouwen die bij mij komen, spreken een duidelijk verlangen uit:

  • Ze willen weer rust in hun hoofd ervaren
  • Weer aan het stuur van hun eigen leven staan, gelukkig zijn
  • En vooral: zich weer in liefde verbinden met hun dierbaren
  • Ze willen hun grenzen beter kunnen aangeven
  • Ze willen voelen

Zoals een cliënt zei: ‘Het wordt hoog tijd om op het podium-van-mijn-eigen-kunnen te gaan staan.’

Waarom kan het ontrafelen en doorbreken van patronen daarbij helpen?

De meeste vrouwen weten wel wát ze anders willen doen, maar het lukt ze niet.

En dat heeft vaak te maken met herhalende patronen; in hen, die ze hebben overgenomen van vorige generaties. Bijvoorbeeld:

  • Je willen bewijzen, omdat jij kansen hebt gekregen die generaties voor jou niet hebben gehad.
  • Iets willen afmaken waar 1 van je ouders niet toe in staat was. Je wilt het goed doen – voor hen.
  • Misschien heb je onbewust je gevoel afgesloten omdat er iets ergs gebeurd is in je leven.

Hard werken is dan een goeie afleider.

Hoe kom je daarvan af?

Als systemisch coach kan ik jou helpen om die herhalende patronen inzichtelijk te maken.

Ik werk zelf al bijna 20 jaar als coach, heb veel opleidingen gedaan, laagjes afgepeld, maar er was nog oud zeer waarvan ik dacht ‘ik stap er wel overheen’, totdat ik merkte dat ik er niet meer aan voorbij kon. Ik ben aan de slag gegaan met een therapeut en coaching.

Toen merkte ik dat ik altijd heb gedacht dat het met mijn vader te maken had, maar gaandeweg zag ik ook de rol die mijn moeder erin had gespeeld en toen keek ik naar wat zij hebben meegemaakt en hun achtergrond. Allemaal draadjes die ontrafeld wilden worden. Pas toen ik dat had gedaan kon is alles aankijken. Sommige patronen kunnen dan doorbroken worden en andere worden minder sterk wanneer je er ‘ja’ tegen zegt.

Mijn reis heb ik beschreven in mijn boek ‘Ontrafeld’. Vanuit systemisch perspectief leg ik uit waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

Wat is het gevolg van het doorbreken van die patronen?

Ik voel me vrijer, jonger, relaxter, meer in verbinding met m’n gevoel, geen pijn meer in mijn lijf, blijer. Mensen zien dat aan mij.

Dat gun ik iedereen.

💫 Ik ben Fiona Cook. Ik werk al 20 jaar als coach, waarvan bijna 15 jaar als systemisch coach met (familie)opstellingen. Ik begeleid vrouwelijke leiders die de balans kwijt zijn doordat ze te veel ballen in de lucht houden. Ik help je om herhalende pijnlijke patronen te ontrafelen en doorbreken zodat je rust ervaart, de regie over jouw leven terugpakt, meer geniet en je weer verbindt met jouw gevoel. Lees meer over mij.

Meer podcasts