Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meditatie voor het slapen gaan

12 juni 2023

Wat is het verschil tussen mediteren, visualiseren en mindfulness?

To be honest: I don’t know. Ik noem het allemaal mediteren.

Wat ik wél weet: als je gewend bent om alsmaar door te gaan, veel ballen in de lucht te houden en je gevoel voor een groot deel hebt afgesloten, dan laat je je vooral leiden door je hoofd. De mensen die ik begeleid hebben allemaal het verlangen om meer te voelen, zodat ze naast hun hoofd ook op hun hart en onderbuik durven te vertrouwen.

Ik maakte er eerdere podcasts over: ‘Ontdek wat je gevoel je vertelt‘ en ‘Ontdek waarom vrouwelijke leiders de balans kwijt zijn.’

Om te voelen, helpt het om te mediteren. Ik raad mijn cliënten dan ook altijd aan om dat dagelijks te doen, zonder uitzondering. Dat is de makkelijkste manier om het tot routine te maken.

Mediteren voor het slapen gaan

Ik vind het fijn om te mediteren voor het slapen gaan. Rechtop zittend. Als ik ga liggen ga ik vechten tegen de slaap en daar word ik onrustig van.

Het mediteren helpt me om de dag los te laten en te ervaren wat ik ervaar.

In deze podcastaflevering neem ik je mee naar het baaitje waar ik terecht kwam tijdens een prachtige wandeling over het kustpad langs de Costa Brava. Ik zat daar helemaal alleen, met alleen het geluid van de zee op de achtergrond.

Een meditatie voor het slapen gaan. Geniet ervan.

Meer podcasts