Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inspiratie

Lichamelijk onbegrepen klachten

1 februari 2022

De neuroloog mailt me over mijn boek ‘Ontrafeld’: “Je hebt dingen zo mooi beschreven. Ik ga er een paar uithalen om te gebruiken voor onze patiënten die hun lichaam met ‘lichamelijk onbegrepen klachten’ naar ons toebrengen. Wij moeten hun lichaam beter maken. Dat kan ik bij die mensen helemaal niet, dat moeten ze zelf doen.

Welke vraag zou jou geprikkeld hebben? Ik wil mede naar aanleiding van jouw boek mijn arsenaal vergroten om mensen aan het denken te krijgen.”

Wat mooi dat een arts dit op deze manier oppakt!

Van geneeskunde naar gezondheidszorg

De meeste mensen realiseren zich namelijk niet wat de gevolgen kunnen zijn van nare gebeurtenissen uit het verleden. Liefst worden ze weggestopt. Hup, en door.

Maar het lichaam staat dat niet toe en geeft een signaal in de vorm van lichamelijk ongemak. Wanneer je dat herkent, kan je met behulp van een coach of therapeut kijken naar de onderliggende dynamiek. Daar zit de sleutel naar het doorbreken van het patroon.

Samen met de neuroloog besprak ik welke vragen ze zou kunnen stellen aan haar patiënten.

De vinger leggen op lichamelijk onbegrepen klachten

Een paar dagen later appte ze me: “Gister voor het eerst de formulering toegepast, bij een oudere dame, er ging gelijk een bak open… Ik dacht: die hou ik er in😊 Ik heb gevraagd ’is u iets overkomen, recent of langer geleden, waarbij uw grenzen zijn overschreden, of dat u zich niet gehoord of gezien voelde?’ En toen ging ze los. Ze begreep meteen hoe alles met elkaar samenhing. Blij mee, kan dit gesprek nu met iedereen aan denk ik!”

Wat een mooi effect van ‘Ontrafeld’.

Mocht je hiermee te maken hebben, ik denk graag met je mee.

Meer inspiratie

Online cursus 'Ontdek je plek'

In deze cursus krijg je:

  • 5 modules met video’s en geschreven teksten.
  • Uitleg over de werking van familiesystemen.
  • Meditaties en opdrachten.
  • Een ingesproken geleide familieopstelling.
  • Tips voor verdere verdieping.