Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Leiders en hun dualiteiten: zwakte of kracht?

4 juli 2024


In deze aflevering vertel ik over dualiteiten; over het bij elkaar brengen van jouw ogenschijnlijke tegenstellingen, zodat jij in jouw rol als leider kunt omgaan met de toenemende polariteiten in de buitenwereld.

Veel luisterplezier!

Liever lezen?

Leiders en hun dualiteiten

Als je mij al langer volgt weet je dat mijn persoonlijke groei een ongoing process is: het verhogen van mijn bewustzijn en meer verbinden met mijn heldere voelen zodat ik steeds beter kan afstemmen op mijzelf en mijn omgeving.

Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer je dualiteiten in jezelf tegenkomt; ogenschijnlijke tegenstellingen die eigenlijk met elkaar willen samenwerken: jouw lichte en donkere kant, jouw harde en zachte eigenschappen, jouw meer feminiene en masculine kwaliteiten.

Het één bestaat bij de gratie van het ander.

Dat is anders dan polariteiten: conflicten oplossen met oorlog of juist niet, rechts versus links, migranten toelaten of niet. Dat zijn tegenstrijdigheden die haaks op elkaar staan.

Hoe beter jij kunt omgaan met de dualiteiten in jou, hoe beter je met de polariteiten in de buitenwereld kunt omgaan in jouw rol als leider.

Welke tegenstrijdige emoties kom jij tegen in jezelf?

Op 21 juni keek ik tijdens de Summer Solstice in een Masterclass terug op de afgelopen 3 maanden. Ik werd me bewust van de tegenstrijdige emoties in mijzelf:

  • Diepe dankbaarheid als ik kijk naar ons kleinkind en zijn blije ouders.
  • Lichamelijk uitdagingen: van klein leed tot een serieuzere aandoening.
  • Het intense genieten van mijn moeder die met al haar ((achter)klein)kinderen uit de hele wereld haar 88e verjaardag vierde, 4 dagen lang.
  • De overgave aan de sensual dancing lessen om me met mijn vrouwelijkheid te verbinden.
  • Mijn gevoel van schaarste en een angst voor toekomstig tekort.
  • Intense dankbaarheid voor mijn huidige klanten, leiders die veel betekenen voor anderen en net als ik weten dat ze ‘ja’ te zeggen hebben tegen alles in hen om de balans in zichzelf te vinden.

Het werd mij glashelder dat dit gaat over me verbinden met de dualiteiten in mij: het leuke en het niet leuke, het comfortabele en het oncomfortabele, de weerstand en de dankbaarheid, begrijpen en niet-weten. Kanten van dezelfde medaille dit met elkaar willen samenwerken.

Hoe meer ík ‘ja’ kan zeggen tegen het hele plaatje, hoe beter ik jóu kan begeleiden in jouw proces. Zodat jij kunt excelleren in jouw rol als leider.

Als (eigen)leider ruimte geven aan jouw dualiteiten

In de podcast vertel ik je wat ik heb gedaan toen het donkerte mij te zwaar werd. Ongetwijfeld is dat ook een inspirerende tip voor jou.

Beluister hem hier.

We hebben allemaal te maken met persoonlijk leiderschap, of je nu een rol als leider hebt of niet. Alleen wanneer jij je verbindt met de dualiteiten in jou, met het hele spectrum, kun jij jouw volle potentieel benutten.

Meestal zijn er goede redenen die maken dat jij je niet bewust bent van die eigenschappen. Simpelweg omdat je je er voor hebt afgesloten. Ik kan jou helpen om weer te voelen, zodat je ruimte kunt geven aan je héle zelf. Dáár ligt de weg naar vrijheid.

En wist je dat je jouw dualiteiten ook goed kunt ervaren in een opstelling?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak met me in, om te zien wat ik voor je kan betekenen.

💫 Ik ben Fiona Cook. Ik werk al 20 jaar als coach, waarvan bijna 15 jaar als systemisch coach met (familie)opstellingen. Ik begeleid leiders om hun masculiene en feminiene kwaliteiten in balans te brengen. Ik help jou om je bewust te worden zodat jij kunt loskomen van oude conditioneringen, je verbinden met wie je werkelijk bent en balans en focus ervaart. Lees meer over mij.

Spreekt deze aflevering je aan? Dan kan ik deze ook aanbevelen:

Balans tussen feminiene en masculine kwaliteiten

Persoonlijke transformatie: mijn retraite-ervaring

Intuïtief leiderschap; zweverig of essentieel?

Meer podcasts