Enneagram Integratie Coaching

terug naar je krachtige kern

Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan je nu laat zien?

Met behulp van Enneagram Integratie Coaching (en systemische coaching en opstellingen) help ik je bewust te worden van onbewuste belemmeringen. Door ze te herkennen, kun je er iets mee doen. Wil jij bijvoorbeeld:

Meer rust ervaren?
Je controle gemakkelijker loslaten?
Beter voelen, zodat je je intuïtie gemakkelijker kunt benutten?
Assertiever zijn?
Sneller besluiten dat goed, goed-genoeg is?

Hoe werkt Enneagram Integratie Coaching?

Het Enneagram is een zeer oud model dat negen persoonlijkheidstypes in kaart brengt die allemaal met elkaar in verband staan. Het laat zien dat iedereen eigenschappen heeft van alle types, van sommige wat meer dan van andere.  Gedurende de coaching krijg je antwoord op de volgende vragen:

Wat is mijn huidige dominante Enneagram type?
Wanneer heb ik dat opgepakt en wat lag daaraan ten grondslag?
Waarom houd ik zo lekker vast aan dat type en z’n Enneagram-typische verdedigingsmechanisme?
In hoeverre maak ik gebruik van de andere types?
Wat is de invloed hiervan op mijn communicatie met anderen?
Wat is mijn ‘essentie-type’; het type dat in de kern aanwezig is?

Hoe kom je jouw Enneagram type te weten?

Ik gebruik kinesiologie (spiertesten) om te testen hoe de verschillende Enneagram types zich in jou verhouden. Het idee daarachter is dat alles wat we meemaken, wordt opgeslagen in onze spiercellen. Inclusief de dingen die we ‘onder het tapijt hebben geveegd’, omdat we ze op dat moment in ons leven niet konden gebruiken. Of omdat we dachten dat ze niet belangrijk waren, terwijl ze onbewust nog steeds ons huidige gedrag beïnvloeden.

Wil je meer weten over de 9 verschillende Enneagram types? Lees het hier.

Terug naar jouw essentie

We halen je uit je huidige rol en brengen je terug naar de essentie. Zodat je met veel plezier je krachtige eigen-zinnige zelf laat zien.

Vragen

Voorbeelden van vragen waar je op gecoacht kunt worden:

Vertrouwen

Mensen zeggen tegen me dat ik meer zou mogen vertrouwen op mijn intuïtie, maar hoe doe ik dat?

Boosheid

Er zit zoveel boosheid in mij. Wat is dat toch?

Inspiratie

Hoe zorg ik dat ik als leider meer enthousiasmeer en inspireer zonder de boeman te spelen?

Eigen-zinnigheid

Ik zou graag wat eigen-zinniger willen zijn. Hoe zet ik mijn schroom opzij?

Geluk

Waarom voel ik me niet gelukkig terwijl ik het op alle vlakken van mijn leven goed voor elkaar heb?

Fiona  is direct, open en eerlijk, zeker niet soft! Ze creëert meteen een vertrouwde sfeer waarin het makkelijk voor mij is om mijn gevoelens te delen. Ik voel me altijd op mijn gemak. Het coaching traject bracht me direct al nieuwe, treffende inzichten over mijzelf en mijn invloed op de situatie(s) waar ik in zit / uit wil. Kortom, ik ben super blij dat ik hier aan begonnen ben!

M.S. Innovation Leader, Philips