Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inspiratie

Demonen verslaan met dankbaarheid

8 juni 2023

Mijn hart maakt een sprongetje. Onze zoon uit Noorwegen logeert een paar nachten bij ons. Z’n vriendinnetje komt er vanaf vanavond bij. Zaterdag zijn we ‘compleet’ en gaan we met onze andere zoon een dag genieten van het strand met z’n vijven.

Mijn familie is mijn alles.

Familiesysteem en systemische coaching

En dan realiseer ik me dat ik niet voor niets het vak heb dat ik heb: als systemisch coach samen met jou herhalende patronen uit jouw familiesysteem ontrafelen zodat jij lichter in het leven kunt staan en ook in andere systemen beter je plek kunt innemen. Hoe meer je ‘ja’ kunt zeggen tegen alles wat je van huis uit wel en niet hebt meegekregen, hoe voller je het leven kunt nemen.

In de podcast ‘Geheimen onthuld: inclusief leiderschap in de praktijk’, heb ik verteld over de halfbroer en -zus (van verschillende moeders) die onverwacht in mijn leven kwamen. Alles stroomt. Ik merk het op alle fronten. Je kon het ook horen in de podcast ‘Waarom ook falen een succes is’ waarin ik vertelde over ‘achterwaarts de toekomst inlopen’ om je bewust te worden van de synchroniciteit die je brengen waar je vandaag staat.

Where focus goes, energy flows

Hoe meer ik me verbind met die laag van energie, hoe meer ik voel waarom dingen gebeuren. Niet op het moment dat het tegenzit natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. Tony Robbins zegt: ‘Where focus goes, energy flows.’ Ik kan balen en soms denken dat het noooooit meer goed komt. Maar nu kan ik mezelf vangen in mijn gedachten en dat bewustzijn helpt me om me af te vragen wat ik wél wil.

Wanneer je weet wat je wilt, kun jij je daar in dankbaarheid mee verbinden, alsof het al gerealiseerd is. Ons brein maakt namelijk geen onderscheid tussen ‘echt’ en ‘onecht’. Als je chagrijnig bent en je gaat dansen, vertel jij je brein dat je blij bent en als vanzelf wórd je ook blijer.

Dankbaarheid – Praktische tips

Op diezelfde manier kun jij je verbinden met je diepste verlangens. Zie ze voor je, schrijf ze op, maak een (digitale) moodboard, doe wat nodig is om het zo echt mogelijk te maken, alsof het er al is en wees daar dankbaar voor. Dankbaarheid werkt aanstekelijk en daarmee trek je blije mensen aan en bovendien is het goed voor je lichaam. Wil je daar meer over lezen? Joe Dispenza heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Het helpt ook om iedere dag minstens 3 dingen op te schrijven waar je vandaag dankbaar voor bent. Ben je blij, niet dankbaar? Vraag je af waar je blij mee bent en schrijf op dat je er dankbaar voor bent 😉Het is echt niet zo vanzelfsprekend als jij denkt namelijk. Hoe meer jij je ermee verbind, hoe meer je zult merken dat er steeds méér dingen zijn om dankbaar voor te zijn. Het is een proces en het gaat niet van het ene op het andere moment, dus houd het vooral een tijdje vol en wees consequent, schrijf het iedere dag op.

Wanneer je dat hebt opgeschreven, sluit je ogen, verbind je met het dankbare gevoel en neem waar wat je ervaart in je lichaam.

Have fun!

Meer inspiratie