Persoonlijke ontwikkeling

Wil jij groeien als persoon, niet alleen op je werk, maar op alle vlakken van je leven? Bijvoorbeeld omdat je:

  • Een volgende stap in je carrière wil maken
  • Als leidinggevende beter je sterke en zwakke punten wil kennen
  • Wil sparren met iemand die rake vragen stelt en uitnodigt tot zelfreflectie
  • Hardnekkige herhalende patronen wil doorbreken
  • Naast je analytisch vermogen, ook je sensitiviteit beter wil benutten

Of gewoon alle bovenstaande punten 😉

Misschien heb nog geen duidelijke coachvraag. Ik ben er goed in om naar jouw verhaal te luisteren, door te vragen, de rode draad eruit te halen en de vinger te leggen op de onderliggende vraag die jou gaat helpen om je als persoon in brede zin te ontwikkelen.

Coach persoonlijke ontwikkeling

De wereld van coaching kent veel containerbegrippen. Persoonlijke ontwikkeling is er zo één. Andere termen die gebruikt worden zijn: persoonlijk leiderschap, personal coaching of life coach. Waar het op neerkomt, is dat jij nog niet je volle potentieel benut. De kans is groot dat jij allang weet wát je anders zou willen doen, maar dat het je ontbreekt aan het hóe.

Met het gevolg dat je je misschien herkent in een of meerdere van deze:

  • Je haalt nog niet uit jezelf wat erin zit
  • Mensen in jouw omgeving balen ervan dat jij je klein houdt terwijl je zoveel kwaliteiten hebt
  • Het lukt je niet om het next level te behalen met jouw bedrijf, omdat je mensen niet goed in beweging krijgt
  • Je weet dat je meer zou kunnen bereiken als je ook jouw kwetsbare kant durft te laten zien
  • Je onzeker bent en vooral ziet wat anderen allemaal béter doen

Logisch dat je het jezelf gunt om een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling te maken.
Het mooie is: je hoeft het niet alleen te doen. I have your back.

"Wat niet heel is, kan je niet kapot maken"

- Fiona Cook in 'Ontrafeld'

Traject persoonlijke ontwikkeling bij Cookcoaching

Het begint met een intake. Jij vertelt waar je tegenaan loopt en wat je wil bereiken. Ik help je om jouw coachvraag helder te formuleren. Als er wederzijds vertrouwen is en we denken dat ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden, zijn er een aantal mogelijkheden:

De workshop volg je in een kleine groep waarbij je elkaar versterkt om tot verdieping te komen. Alle andere opties kan je ook 1-op-1 met mij doen. Ik maak een inschatting van de duur van het traject en gedurende die periode kan je net zoveel sessies met mij inplannen als jij wil; zowel live, als per videocall of telefonisch. Dat betekent dat je ook gewoon even iets tegen me kunt aanhouden of mij kunt uitnodigen om jouw gedrag te observeren tijdens een meeting met collega’s. Jij bepaalt.

Het programma staat niet vooraf vast, het gewenste einddoel wel. Per sessie bespreken we waar jij tegenaan loopt en waar je vandaag naar wil kijken. Ik bewaak de rode draad, zorg dat alles wat we doen op elkaar aansluit en jou brengt naar de doelstellingen die we vooraf hebben geformuleerd. En ook die kan je tussentijds bijstellen, want het is tenslotte maatwerk.

Dat gaat ongeveer zo

Jij vertelt en ik stel verdiepende vragen en doe interventies (m.b.v. alle methodes die in het bovengenoemde lijstje staan). Je ontrafelt, wordt je bewust van herhalende patronen en doorbreekt degenen die jou niet langer dienen, en ik laat je fysiek voelen wat jou belemmert en wat versterkt. Dat maakt het mogelijk om in de praktijk toe te passen wat je in de sessies leert. Je pelt steeds een laagje af en komt dieper bij de kern. Gaandeweg voel je je meer zelfverzekerd, durf je meer risico’s te nemen, ben je beter in staat om te voelen wat goed werkt en sta je steviger in je schoenen.

Wil je in je kracht staan en je volle potentieel benutten?

Neem contact op met Cookcoaching